Naše izkušnje z dnevno kontrolo razvijanja filmov - Novak, Gregor (Radiology and oncology (Ljubljana), 2001)
Izvajanje kontrole kakovosti se je na Onkološkem inštitutu začelo z letom 2000. Njen namen je bil dvigniti raven obdelave filmov in odkriti napake v obdelavi filmov še preden bi te utegnile pomembneje vplivati na kakovost mamogramov. V naslednjem sestavku je na kratko opisan postopek določitve počrnitvene krivulje in parametrov s katerimi dnevno spremljamo kakovost obdelave filmov. Priložena je tudi tabela s pomočjo katere lahko prepoznamo vzroke morebitnih sprememb in jih odpravimo.
Keywords: kvaliteta; mamografija; onkologija; Quality control; radiografija; Radiography; radiologija; rentgenski filmi; Technology, radiologic; X-ray film