New records to the caddisfly (Trichoptera) fauna of Slovenia - Urbanič, Gorazd (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2003)
Naveden je seznam devetih novih vrst v favni Slovenije, ulovljenih v različnihpredelih države. Trije rodovi so bili v Sloveniji najdeni prvič, od teh rod Beraeamyia vključuje dve vrsti: B. schmidi in B. hrabei. Slednja je bila v Sloveniji ulovljena na najbolj zahodnem najdišču v Evropi. Število vrstmladoletnic, najdenih v Sloveniji, je naraslo na 224.
Keywords: entomologija; favna; mladoletnice; Slovenia; Slovenija; Trichoptera