O enem izmed vidikov moje literarne zgodovine (s posebnim ozirom na slovensko dramatiko) - Kermauner, Taras (Slavistična revija, 2006)
Tekst ilustrira tezo, da izvira avtorjevo srečevanje s slovensko dramatiko in njegovo posledično ukvarjanje s slovenskkim literarnim zgodovinopisjem iz neposrednih stikov z uprizorjenimi dramami se v najstniški dobi. V teh dramah je avtor odkrival svojo osebno usodo, iskal in dganjal smisel življenja.
Keywords: education; history of literature; literarna zgodovina; literarne študije; literary criticism; meaning; model; Slovene drama; slovenska dramatika; smisel; vzgoja; vzor