Grödenska formacija v soseščini Pb, Zn, Hg rudišča Knapovže - Mlakar, Ivan (Geologija, 2002)
V prispevku je prikazan razvoj Grödenske formacije na območju severozahodno odLjubljane, kjer najdemo skoraj vse člene formacije, vendar nikjer v sklenjenih profilih. Podrobna razčlenitev paleozojskih skladov je dala boljšo sliko tudi o tektonski zgradbi ozemlja, kar velja zlasti za območje Sv. Jakoba-Sv. Katarine v soseščini starega, opuščenega Pb, Yn, Hg rudišča Knapovže.
Keywords: cink; grödenske formacije; karbon; Knapovže; litologija; perm; rudišča; svinec; živo srebro