Sodniške insignije v evropskem in slovenskem pravnem izročilu - Brecelj, Zala (Pravnik, 2023)
Prispevek je prikaz znanstvene monografije Sodniške insignije v evropskem in slovenskem pravnem izročilu avtorjev Vida Žepiča, dr. Tomaža Nabergoja, dr. Polone Vidmar in Igorja Zemljiča. Gre za dragocen in lično zasnovan prikaz delčka slovenske in (srednje)evropske kulturne dediščine, saj nam z vidikov štirih različnih strok ponuja vpogled v nekatere vidike pravnega življenja in kulturne zgodovine sodstva od antike do 19. stoletja.
Keywords: Evropa; ocene in poročila; pravna tradicija; pravna zgodovina; pravo; Slovenija; sodniške insignije; Sodniške insignije v evropskem in slovenskem pravnem izročilu