Laceable knights - Dupuis, Michael (Ars mathematica contemporanea, 2015)
Dvodelen graf je hamiltonsko-premostljiv če za poljubni dve vozlišči iz različnih delov obstaja Hamiltonova pot od enega do drugega. Z uporabo dveh glavnih idej (algoritem za najdenje Hamiltonovih poti in dekompozicijska lema za premik od manjših primerov k večjim) pokažemo, da je graf skakačevih skokov na ?$m × n$? šahovski deski Hamiltonsko-premostljiv če in samo če je ?$m \ge 6$?, ?$n \ge 6$?, in je eden od ?$m$?, ?$n$? sod. Pokažemo, kako algoritem vodi k novim domnevam o Hamiltonovih poteh za različne družine, kot so npr. generalizirani Petersenovi grafi, ?$I$?-grafi in kubični simetrični grafi.
Keywords: generalized Petersen graphs; graf skakačevih skokov; Hamilton-connected; Hamiltonian paths; Hamilton-laceable; Hamiltonove poti; hamiltonsko-povezan; hamiltonsko-premostljiv; knight graph; posplošeni Petersenovi grafi; sledljiv; traceable