On skew Heyting algebras - Cvetko-Vah, Karin (Ars mathematica contemporanea, 2017)
V članku posplošimo pojem Heytingove algebre na nekomutativni primer in vpeljemo pojem implikacije v poševni mreži. Poznamo veliko primerov poševnih Heytingovih algeber, med drugim Heytingove algebre, dualne poševne Booleove algebre, konormalne poševne velike in delne preslikave z delno urejenimi domenami.
Keywords: Heytingova algebra; intuicionistična logika; nekomutativna algebra; poševna mreža