Organic waste management in Canada: building a sustainable circular economy - Perger, Alja (Mednarodno inovativno poslovanje, 2019)
Severna Amerika je velik potrošnik in posledično velik proizvajalec odpadkov. Za namen tega projekta nas je predvsem zanimalo zbiranje informacij v Severni Ameriki, s poudarkom na Quebecu. Glavno raziskovalno vprašanje se je povečalo med terenskim delom in pomočjo s kanadskimi podjetji. Predstavlja pripravljenostindustrije za pridobitev pametne rešitve problema ekološkega / živilskega odpadka. Verjamemo, kako lahko organski / živilski odpadki pomenijo vir visoke (nove) vrednosti. Obstaja zmogljivost ustvarjanja nove poti, kjer bi organski / živilski odpadki lahkopostali pomembni kot oskrba s hranili rastlin in polj. Krožni pristop k ravnanju z organskimi odpadki je nujno potreben tako, da bi bilo treba zmanjšati organske odpadke in jih vrniti kot produktivne vire v naše gospodarstvo.
Keywords: circular economy; krožna ekonomija; organic waste; organski odpadki; pametna mest; recikliranje; recycling; smart cities; sustainability; trajnostni razvoj