Bazalnocelični karcinom - Zagoričnik, Blanka (Radiology and oncology (Ljubljana), 1999)
Bazalnocelični karcinom (bazaliom) je najpogostejši tumor kože. Pojavi se predvsem na soncu izpostavlljeni koži, običajno po 50. letu starosti. Raste lokalno invazivno in destruktivno, metastaze bazalioma pa so izjemna redkost. Glede na klinično sliko ločimo več oblik bazalno celičnega karcinoma. Zaradi izjemne pestrosti klinične slike moramo v diferencialni diagnozi pomisliti na številne druge kožne tumorje.
Keywords: Carcinoma, basal cell; Diagnosis; Diagnosis, differential; diagnostika; karcinom; kožne bolezni; rak (medicina); Skin neoplasms