Duhovnost in duhovno zdravje - Skoberne, Mihaela (Obzornik zdravstvene nege, 2002)
Medicinska sestra, ki opravlja holistično zdravstveno nego, poskuša ugotoviti vse bolnikove potrebe, vključno z duhovnimi. Samo z razvojem zavesti in vpogleda v duhovno dimenzijo bo medicinska sestra sposobna razumeti, raziskatiin ponuditi duhovno oporo bolniku. Pri tem so bistvene njene komunikacijske sposobnosti, toplina, empatija in skrben človeški odnos.
Keywords: Duhovna oskrba; duhovnost; duševno zdravje; Duševno zdravljenje; Holistic health; medicinske sestre; Mental healing; mental health; Nega bolnika; Nursing care; Pastoral care; Religija; Religija in medicina; Religion; Religion and medicine; Spiritualism; Spiritualizem; zdravje; Zdravje, celostno; zdravstvena nega