Zasl. prof. dr. Borut Bohte (1932–2024) - Sancin, Vasilka (Pravnik, 2024)
Zasl. prof. dr. Borut Bohte (1932–2024) je bil dolgoletni predstojnik Katedre za mednarodno pravo ter Inštituta za mednarodno pravo in mednarodne odnose Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, predvsem pa odličen pedagog, ki je mnoge mlade spodbudil, da se karierno posvetijo mednarodnemu pravu, ter številne skrbno vodil na tej poti. S svojimi deli je pustil neizbrisen pečat v slovenskem pravnem prostoru in onkraj njegovih meja. Bil je tudi izjemen mentor številnim generacijam pravnikov in diplomatov. Njegovo strokovno in znastveno delo v času dveh držav, nekdanje Jugoslavije ter samostojne Slovenije, ter na mednarodnem prizorišču, predvsem v okviru OZN, ga uvršča med velikane mednarodnega prava našega pravnega prostora.
Keywords: Bohte, Borut; diplomati; mednarodno pravo; nekrologi; profesorji