Besedilne, pragmatične in medbesedilne žanrotvorne prvine uvodnika - Červ, Gaja (Slavistična revija, 2009)
Prispevek prinaša razmislek o žanrskih značilnostih novinarskega dnevniškega uvodnika. Pri tem v besediloslovni pristop vključuje spoznanja novinarskih študij in diskurzivne analize ter skuša tako zajeti tudi tiste žanrotvorne prvine, ki ne izhajajo neposredno iz uvodniških besedil, temveč iz sporočanjskih okoliščin, v katerih ta besedila nastajajo, ter iz medbesedilnih razmerij znotraj novinarskega diskurza.
Keywords: besediloslovje; intertekstualnost; Intertextuality; Journalistic discourse; Journalistic genre; novinarske zvrsti; Text linguistics; uvodnik