Zakrasela pokrajina v Frankovski Juri - Pavšek, Miha (Geografski obzornik, 1994)
V prvem delu članka smo se seznanili z osnovnimi potezami kraškega površja v Nemčiji in nekaterimi značilnostmi zakrasele pokrajine v Frankovski Juri, ki smo jih spoznali ob skupnem terenskem delu s študenti Univerze v Tübingenu. V drugem delu članka pa na podlagi podrobnejšega spoznavanja površja z različnimi kraškimi oblikami skušamo ugotoviti starost zakrasevanja in, kot sintezo, opredeliti razvoj zakraselega površja in osnovnih reliefnih prvin, ki dajejo značilno podobo tamkajšnji pokrajini.
Keywords: geografija; jura; kras (geologija); kraški pojavi; Nemčija