Digital games and journalism - Vobič, Igor (Teorija in praksa, 2014)
S prevzemanjem kulturnega pristopa članek proučuje konvergenčne dinamike med novinarstvom in digitalnimi igrami ter analizira, kako lahko igre presegajo zabavo in upovedujejo nedavne dogodke, komentirajo družbeno dogajanje in uresničujejo druge uredniške cilje. Študija primera se ukvarja z novičarsko igro Fojba 2000 političnega tednika Mladina in pri proučevanju uporablja analizo proceduralne retorike in poglobljene intervjuje z Mladininimi uredniki, novinarji in razvijalci igre. Analiza nakazuje vzorce koordinirane medpodjetne produkcije, polisemični značaj novinarske igre kot oblike komuniciranja ter raznolikost percepcij o njenem družbenem pomenu v Mladininem uredništvu in zunaj njega.
Keywords: Časniki; Fojba 2000; Journalism; Mladina (periodična publikacija); Newspapers; Novinarstvo; Slovenia; Slovenija; Video games; Videoigre