Stanko Janežič (1920-2010), slovenski ekumenski teolog - Škafar, Vinko (Edinost in dialog, 2013)
V prvi številki revije Edinost in dialog, ki jo začenja izdajati Inštitut za ekumensko teologijo in medreligijski dialog Teološke fakultete Univerze v Ljubljani, se spominjamo dr. Stanka Janežiča (r. 4. 8. 1920 Pavlovski vrh, sedaj Veliki Brebrovnik, župnija Sv. Miklavž pri Ormožu; u. 8. 9. 2010 Maribor), dolgoletnega urednika ekumenskega zbornika V edinosti, ki ga je izdajal Slovenski ekumenski svet, in zavzetega ekumenskega teologa ter praktičnega delavca na ekumenskem področju, saj "kdor svojih slavnih prednikov ne časti, njih vrli naslednik biti ne zasluži" (bl. Anton Martin Slomšek).
Keywords: Janežič, Stanko, 1920-2010; ecumenism; Ekumenizem; Biografije; teologi; bibliografije