The scales of literary study - Kalantzopoulou, Maro (Primerjalna književnost, 2013)
Članek obravnava načine, na katere je literarna veda konceptualizirala razmerja med različnimi literarnimi kulturami. Predlaga večravensko analizo literarnih pojavov in razišče poteze nekaterih nacionalnih, nadnacionalnih, t.i. povezanih (croisées), primerjalnih in svetovnih književnosti.
Keywords: comparative literature; primerjalna književnost; svetovna književnost; nacionalne književnosti; svetovni sistem; kulturna identiteta; nadnacionalnost