Koroške (slovenske) vojne pripovedi med reprezentacijo in diskurzom - Leben, Andrej (Primerjalna književnost, 2015)
Vojne pripovedi, zlasti v zvezi s tematiko druge svetovne vojne, štejejo med osrednje in najbolj pogoste pojave v sodobni koroški (slovenski) prozi. Prispevek prinaša žanrsko-tipološko sistematizacijo teh pisav s posebnim ozirom na jezikovne, avtorske in prostorske kontekste, pripovedne perspektive in glavne like ter medbesedilne in zunajbesedilne navezave.
Keywords: književnost in zgodovina; Koroška (Slovenija); medbesedilnost; slovenska književnost; spominski diskurz; svetovna vojna 1914-1918; svetovna vojna 1939-1945; vojne pripovedi; zgodovinski roman