Teden dni pod cincalijami z Milkom Matičetovim - Novak, Vilko (Traditiones (Ljubljana), 1999)
Avtor je leta 1950 svoja strokovna kolega Mika Matičetovega in Borisa Orla peljal v svojo rojstno deželo Prekmurje. V prispevku podoživlja tiste mrzle zimske dni, ko so v Matičetovih terenskih zvezkih nastajali prvi zapisi o ljudski kulturi v prekmurskih vaseh
Keywords: Matičetov, Milko, 1919-; ethnology; etnologija; biografije