C major or e flat minor? No, thanks! - Žižek, Slavoj (Muzikološki zbornik, 2009)
Busonijev Doktor Faust je melanholična žaloigra, ki sega nazaj v tradicijo lutkovnih iger. Busonijeva nedokončana partitura je rezultat lastnega ustvarjalnega zastoja ne pa zunanjega naključja. Dvoumnost v zvezi z mladim fantom, ki se ob koncu pojavi kot reinkarnacija Faustove volje pri Busoniju še ni bila raziskana.
Keywords: alegorije; Busoni, Ferruccio, 1866-1924; Busoni, Ferruccio: Doktor Faust; filozofija; glasba; melanholija; music; philosophy; simboli; symbol