Contribution to the knowledge of species of the genus Anthrenus, subgenus Florilinus from Bulgaria (Coleoptera: Dermestidae: Anthrenini) - Háva, Jiři (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2006)
Vrsta Anthrenus (Florilinus) kourili sp. n. je opisana, prikazana in primerjana z vsemi znanimi vrstami podrodu Florilinus Mulsant et Rey, 1868, ki živijo v Bolgariji. Vrsta Anthrenus (F.) olgae Kalík, 1946, je prvič najdena v Bolgariji.
Keywords: Bolgarija; Bulgaria; entomologija; favna; hrošči