Pregledni sloj zemljiškokatastrskih načrtov - Radovan, Dalibor (Geodetski vestnik, 1997)
Opisan je projekt pridobitve preglednih podatkov o stanju vseh načrtov slovenskega zemljškega katastra. Na podlagi pisarniškega pregleda načrtov na izpostavah območnih geodetskih uprav sta bila izdelana dva grafično-opisna sloja za vsako katastrsko občino: sloj območij z istim načinom izmere in merilom ter sloj območij s posebnim, pravno neuveljavljenim statusom. Evidentirane so bile lastnosti obeh tipov območij po katastrskih občinah: nomenklatura, ime lista, nosilni medij, merilo, koordinatni sistem, način izmere, pravni status, leto izdelave in fizično stanje lista
Keywords: kvaliteta; načrti; zemljiški kataster