Razstava ob 500-letnici rojstva Martina Pegija (1523-1592) v knjižnici Pravne fakultete Univerze v Ljubljani - Žepič, Vid (Pravnik, 2023)
Ob 500. obletnici rojstva Martina Pegija (1523-1592), prvega znanega Kranjca, ki si je s svojim znanstvenim opusom priboril mednarodni sloves, je v preddverju knjižnice Pravne fakultete razstava njegovih del. Med razstavljenimi eksponati so izvirnik razprave o služnostih (1558), faksimile delnega prevoda Justinijanovega kodeksa (1566), izvirnik Poskusov pravnih mnenj (1564) ter leta 1924 izdani faksimile Pegijeve astrološke Knjige o rojstnih urah (1570). Poleg tega je javnosti prvič predstavljena stilizirana podoba Martina Pegija, ki se je ohranila na njegovem nagrobniku v Salzburgu.
Keywords: biografije; obletnice; ocene in poročila; Pegius, Martin; pravna zgodovina; razstave; slovenski pravniki