More on the structure of plane graphs with prescribed degrees of vertices, faces, edges and dual edges - Hudák, Peter (Ars mathematica contemporanea, 2017)
Obravnavamo družine ravninskih grafov določenih s spodnjimi mejami ?$δ$?, ?$ρ$?, ?$w$?, ?$w^*$? za njihove vozliščne stopnje, velikosti lic, uteži povezav in uteži dualnih povezav. Nadaljujujoč prejšnjo raziskavo takšnih družin sestavljenih iz poliedrskih grafov določimo četverice ?$(2,ρ,w,w^*)$? za katere pridružena družina ni prazna. Poleg tega določimo vse četverice, ki imajo ekstremne družine (v tem smislu da s povečanjem katerekoli vrednosti četverice dobimo prazno družino).
Keywords: ožina; ravninski graf; utež dualne povezave; utež povezave