O plagiatu, intelektualni poštenosti ter etiki znanstvenega in strokovnega pisanja - Wedam-Lukić, Dragica (Podjetje in delo, 2013)
Avtorica obravnava nekatera vprašanja, ki se nanašajo na ugotavljanje, ali je neko znanstveno ali strokovno besedilo plagiat, v nadaljevanju pa opozarja na nekatere druge oblike intelektualno nepoštenega ravnanja in kršitev pravil profesionalne etike.
Keywords: avtorske pravice; avtorsko pravo; intelektualna lastnina; plagiatorstvo; poklicna etika; znanstvenoraziskovalno delo