Založnica pri Kamniku pod Krimom na Ljubljanskem barju - naselbina kulture Somogyvár-Vinkovci - Velušček, Anton (Arheološki vestnik, 2003)
Predstavljamo rezultate arheološko-dendrokronoloških raziskav na najdišču Založnica pri Kamniku pod Krimom na Ljubljanskem barju. Najpomembnejše naselbinske ostanke uvrščamo v kulturo Somogyvár-Vinkovci in jih okvirno datiramo v 25. stoletje pr. Kr.
Keywords: archaeology; arheologija; bakrena doba; dendrokronologija; Ljubljana Marshes; Ljubljansko barje; poselitev