Samostalniške manjšalnice v prleških narečnih slovarjih - Koletnik, Mihaela (Jezikoslovni zapiski, 2017)
This article focuses on the corpus of nominal diminutives (i. e., modification word-formations) in three Prlekija dialect dictionaries: Gúčati po antujoško (Bernard Rajh, 2010), Cerkvenjaški besednjak - Antujoški besednjak (Ciril Paluc, 2010), and Slovar severovzhodnega ormoškega govora s kratkim opisom (Ciril Vnuk, 2012). It compares them based on productivity and the classification characteristics of word-formation affixes. Keywords: word formation, diminutives, Pannonian dialect group, Prlekija dialect, Prlekija dialect dictionaries
Keywords: besedotvorje; dialectology; dialektologija; manjšalnice; panonska narečna skupina; prleški narečni slovarji; prleško narečje; Slovene; slovenščina; word formation