Kako so se dopolnila merila za ocenjevanje znanja plavanja in plavalnih sposobnosti - Kapus, Jernej (Šport (Ljubljana), 2020)
Ocenjevanje znanja plavanja in plavalnih sposobnosti pri nas poteka s pomočjo uveljavljenih meril. Ta merila so se pokazala kot dobra in uspešno podpirajo sistem učenja plavanja. V dobrih tridesetih letih od njihovega osnovanja so se nekajkrat spremenila in posodobila. Namen članka je predstavitev strokovnega ozadja zadnjih dopolnitev in sprememb iz leta 2018.
Keywords: knowledge evaluation; learning; neplavalci; non-swimmers; ocenjevanje znanja; plavalci; plavanje; sport; swimmers; swimming; šport; teaching; učenje