A (dis)pleasure of influence - Schwarz, David (Muzikološki zbornik, 2009)
V sestavku soočam Herolda Blooma "Strašljivost vplivanja" z vrsto novejših in še zlasti uspešnih glasbenih adaptacij Blooma, pri čemer ponujam teorijo glasbenega (ne)ugodja na podlagi postlacanovske psihoanalize.
Keywords: Bloom, Harold: The anxiety of influence; glasba; hipotaksa; kolaž; music; parataksa; pentlje; Rochberg, George: Caprice variations for unaccompanied violin; vplivi