The thickness of the Kronecker product of graphs - Guo, Xia (Ars mathematica contemporanea, 2020)
Debelina grafa ?$G$? je najmanjše število njegovih ravninskih podgrafov, katerih unija je ?$G$?. V članku določimo ostro spodnjo in ostro zgornjo mejo za debelino Kroneckerjevega produkta ?$G× H$? dveh grafov ?$G$? in ?$H$?. Natančno določimo tudi debeline Kroneckerjevega produkta grafov ?$K_n× K_2$?, ?$K_{m,n}× K_2$? in ?$K_{n,n,n}× K_2$?.
Keywords: debelina; Kronecker product graph; Kroneckerjev produkt grafov; planar decomposition; ravninska razgradnja; thickness