Drobni tisk v zbirnih zapisih tudi v šolski knjižnici - Andrin, Damjana (Šolska knjižnica, 2023)
V prispevku je prikazan način strokovne obdelave in hranjenja drobnega tiska v knjižnici Šolskega centra Novo mesto. Drobni tisk je gradivo, ki je prisotno v vsaki knjižnici. Ima kulturno, informacijsko in zgodovinsko vrednost. Vsebinsko in oblikovno je zelo različno. Bibliografska obdelava tega gradiva zahteva poseben pristop knjižničarja in se razlikuje od klasične obdelave knjižničnega gradiva. V knjižnici Šolskega centra Novo mesto se je bibliografska obdelava drobnega tiska v obliki zbirnih zapisov izkazala kot dobra praksa.
Keywords: drobni tiski; knjižnično gradivo; šolske knjižnice; Šolski center Novo mesto; zbirni zapisi