Družbe na zalogo, plaščne družbe in veriženje podjetij - Gajšek, Romana (Podjetje in delo, 2017)
Akterji na trgu podjetništva praviloma ustanavljajo gospodarske družbe zaradi pridobivanja dobička. Najbolj priljubljena je družba z omejeno odgovornostjo. Primerna je za koncentracijo manjšega kapitala. Ni pa nujno, da je razlog za ustanovitev d. o. o. pridobivanje dobička - lahko se jo ustanovi tudi na zalogo in se jo aktivira kasneje. Prispevek predstavlja primerjalnopravne rešitve kontrolirane dopustnosti družb na zalogo in plaščnih družb s poudarkom na družbi z omejeno odgovornostjo.
Keywords: chaining of companies; feniksove družbe; gospodarske družbe; gospodarsko pravo; new commercial establishment; Phoenix company; plaščne družbe; primerjalno pravo; shelf company; shell company; veriženje podjetij