Sprostitev z zgodbami - Hlupič, Urška (Šolska knjižnica, 2018)
Učenci se v času osnovnošolskega izobraževanja srečujejo tudi s težavami, neuspehi in stresnimi situacijami. V zadnjem času je zaznati porast učencev s specifičnimi učnimi težavami. Otroci vsem težavam niso kos, zato se težko zberejo, so nemirni, napeti in hitro naveličani vsega. To se kaže kot telesna in čustvena bolečina. Nekateri učitelji že uporabljajo sprostitvene tehnike. Na naši šoli smo v ta namen uredili posebno čutilno sobo in izvedli sprostitvene dejavnosti s pomočjo zgodb. Učenci so se sprostili in izrazili željo, da bi se takšne ure izvajale še naprej.
Keywords: branje; čustva; dihalne vaje; izkustveno učenje; osnovne šole; sproščanje; terapija