Uporaba informacijsko-komunikacijske tehnologije pri praktičnem pedagoškem usposabljanju v okviru športne vzgoje - Majerič, Matej (Šport (Ljubljana), 2019)
Namen prispevka je bil predstaviti analizo kompetentnosti študentov Fakultete za šport (FŠ) za uporabo IKT na praktičnem pedagoškem usposabljanju (PPU) pri športni vzgoji na osnovnih šolah. Vzorec je predstavljajo 50 preiskovancev (21 žensk, 29 moških), ki so bili v letu 2017/18 redno vpisani v prvi letnik magistrske stopnje programa športne vzgoje (ŠV) in so bili vključeni v pilotni projekt "IKT pri pouku športne vzgoje v okviru praktičnega pedagoškega usposabljanja študentov Fakultete za šport na osnovnih šolah". Podatke o samoocenah kompetenc študentov smo pred in po izvedbi projekta zbrali z anketnim vprašalnikom (Majerič, 2017b, 2018). Podatke smo obdelali s programom SPSS za Windows. Študentje so se do posameznih kompetenc opredelili z ocenami na 5-stopenjski Likertovi lestvici. Podatki kažejo, da so študenti med izvedbo projekta statistično značilno (p 0,05) izboljšali svoje IKT kompetence. Ugotovitve kažejo, da bi bilo smiselno podobna usposabljanja, kot smo jih izvedli v pilotnem projektu, izvajati tudi v prihodnje.
Keywords: competences; ICT; informacijsko-komunikacijska tehnologija; kompetence; physical education; practical pedagogical training; praktično pedagoško usposabljanje; sport; students; šport; športna vzgoja; študenti