Websites as a government tool of public diplomacy - Luša, Đana (Teorija in praksa, 2017)
Članek analizira, kako javni diplomaciji dveh držav držav Zahodnega Balkana, Hrvaške in Srbije, predstavljata oz. uokvirjata vprašanje brezposelnosti v javnosti. Avtorica, opirajoča se na teorijo uokvirjanja (framing theory), tako analizira sporočila za javnost, objavljena na spletnih straneh vlad obeh držav, in uradne vladne fotografije, ki se nanašajo na vprašanje brezposelnosti. Koncept javne diplomacije, kot se izraža na vladnih spletnih straneh, je v članku prikazan kot premostitveni koncept (bridge concept), saj je namenjen tuji javnosti, hkrati pa kot stranski produkt vpliva tudi na domačo javnost. Vsebina in struktura spletnih strani hrvaške in srbske vlade sta bili empirično analizirani tudi primerjalno z vidika načina, s katerim sta obe vladi uporabili t. i. nove tehnologije, da bi dosegli ciljno publiko glede konkretnih politik. Časovno obdobje analize v tej študiji primera je obdobje ekonomske krize med januarjem 2009 in decembrom 2014.
Keywords: Brezposelnost; Croatia; Diplomacija; Diplomacy; Governments; Hrvaška; Serbia; Spletišča; spletne strani; Srbija; Unemployment; Vlade; Web sites