Configured polytopes and extremal configurations - Bisztriczky, Tibor (Ars mathematica contemporanea, 2022)
Preučujemo razred involucijskih samodualnih konveksnih politopov z določenimi množicami premerov, primerjamo njihove točkovne množice z ekstremnimi Lenzovimi konfiguracijami in predstavimo nekaj njihovih realizacij.
Keywords: configured polytopes; ekstremne konfiguracije; extremal configurations; involutorni samodualni politopi; involutory self-dual polytopes; konfigurirani politopi; Lenz configurations; Lenzove konfiguracije