New records on non-indigenous algal species in Slovenian coastal waters - Orlando-Bonaca, Martina (Annales. Series historia naturalis, 2010)
Avtorica podaja pregled novih podatkov o tujerodnih vrstah alg v slovenskih obalnih vodah. Rdeča alga Asparagopsis armata Harvey (faza Falkenbergia rufolanosa) in zelena alga Codium frgile subsp. fragile (Suringar) Hariot sta bili v zadnjih petih letih opaženi in nabrani v plitvem morju. Za zdaj sta to edini tujerodni algi, ki sta ustaljeni v slovenskem morju ...
Keywords: Adriatic Sea; alge; biodiversity; biološka raznovrstnost; Jadransko morje; Severni Jadran