Adaptivna struktura s polji programirnih vezij za izvedbo nerekurzivnih digitalnih sit - Osebik, Davorin (Informacije MIDEM, 2003)
V članku so opisane izvedbe digitalnih FIR sit s polji programirnih FPGA vezjih, ki so primerna za uporabo v adaptivnih aplikacijah digitalnih sistemov. Prikazana je analiza kompleksnosti aparaturne izvedbe adaptivnih struktur digitalnih FIR sit. Podali smo primerjavo vzporedne oblike digitalnega FIR sita v strukturi porazdeljene aritmetike z digitalnim FIR sitom v strukturi koncentrirane aritmetike izveden im z uporabo zaporedne logike za izvajanje aritmetično logičnih operacij. Za obe strukturi smo opravili analizo naraščanja aparaturne kompleksnosti v odvisnosti od stopnje sita. Z dobljenimi rezultati smo pokazali primernost izvedbe digitalnih FIR sit v strukturi koncentrirane aritmetike z uporabo zaporedne logike za izvajanje aritmetično logičnih operacij.
Keywords: asinhrono vezje; digitalna obdelava signalov; FIR filtri; porazdeljena aritmetika