Implementation of active learning strategies - Dagnew, Asrat (Revija za elementarno izobraževanje, 2023)
Namen raziskave je bil preučiti izvajanje strategij aktivnega učenja na srednjih šolah v Etiopiji. Uporabljena sta bila deskriptivna metoda raziskovanja in pristop mešanih metod, pri čemer smo uporabili tako kvalitativna kot kvantitativna orodja za zbiranje podatkov, kot so kontrolni seznami za opazovanje, vprašalniki in intervjuji. Iz izsledkov raziskave izhaja, da ima večina anketirancev pozitivna stališča do aktivnega učenja, a da kljub pozitivnim percepcijam učitelji pri svojem delu aktivne učne strategije uporabljajo v omejenem obsegu. Predstavljena so priporočila odgovornim organom za ustvarjanje pogojev in sredstev za uvajanje aktivnih učnih strategij v srednje šole.
Keywords: active learning; aktivno učenje; implementation; secondary schools; srednja šola; strategies; učne strategije