A Brief meditation on Daoist prayer - Bokenkamp, Stephen R. (Edinost in dialog, 2024)
Molitev je malo raziskan vidik verskega izkustva. To še posebej velja za religije, kot je daoizem (taoizem), kitajska religija, ki je znana po svojih meditacijskih praksah in jo pogosto zamenjujejo z budizmom. Toda poleg meditacije je daoizem že od svojih začetkov kot organizirana religija v drugem stoletju pred našim štetjem predpisoval metode verbalnega sporazumevanja z višjimi silami tako v skupnem kot v zasebnem okolju. Ta esej obravnava nekaj teh metod v upanju, da bo spodbudil nadaljnje raziskave.
Keywords: Buddhism; budizem; commitment; Daoism; daoizem; prestopki; refuge; transgressions; vows; zaobljube; zatočišče; zaveza(nost)