Prispevek k poznavanju cenoze krešičev (Coleoptera: Carabidae) na Medvedjaku (Goteniška gora, Slovenija) - Vrezec, Al (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2000)
Članek predstavlja analizo cenoze krešičev (Carabidae) v jesenskem času na Medvedjaku (Goteniška gora) v Abieti-Fagetum dinaricum na 1000 m nadmorske višine, kjer je bila kot najštevilnejša vrsta ugotovljena Nebria dahli. V članku je podano še ekološko ovrednotenje jesenske združbe krešičev na Medvedjaku in primerjava s podobnimi analizami združb krešičev v Sloveniji (Krim, Trnovski gozd).
Keywords: Coleoptera; Ecosystem; frošči; zoologija; zoology