Faunistic notes on hoverflies (Diptera: Syrphidae) in Slovenia - De Groot, Maarten (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2004)
V obdobju od maja do septembra leta 2003 smo na več krajih po Sloveniji zbirali muhe trepetavke (Diptera, Syrphidae). Našli smo 70 vrst s skupno 278 primerki. Od teh vrst je 41 za Slovenijo novih. Skoraj vse vrste so zastopane tudi v sosednjih državah.
Keywords: Diptera; favna; insekti; muhe; Slovenia; Slovenija