Mednarodni eTwinning projekt na Osnovni šoli Prule z naslovom Who are you? - Škrlj, Gregor (Šolska knjižnica, 2016)
V šolskem letu 2014/2015 smo se odločili priključiti mednarodnemu projektu v okviru eTwinninga. Vse se je začelo z udeležbo na kontaktnem seminarju sodelujočih šol. Pred začetkom novega šolskega leta, med poletnimi počitnicami, smo nato izdelali načrt, letno pripravo, in spletno učilnico ter se vključili v vsa spletna okolja projekta. Učencem smo želeli ponuditi drugačen način učenja s pomočjo informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT), ) in učenja tujih jezikov ter spoznavanje vrstnikov iz drugih držav. Ob koncu projekta smo ugotovili, da je sta bilo bila učenje in druženje neprecenljiva, sodelujoči učenci so spoznali nove prijatelje in se naučili veliko novega.
Keywords: eTwinning; IKT; informacijsko-komunikacijska tehnologija; mednarodni projekti; motivacija; šolske knjižnice; tuji jeziki; učne metode