The book and the World Wide Web - Vaupotič, Aleš (Primerjalna književnost, 2012)
Razprava obravnava učinke medmrežne komunikacije na knjigo v vlogi nosilca sporočila. Pregled "sonetoidnih" spletnih projektov Tea Spillerja in spletnih arhivov, kot je Stanfordska enciklopedija filozofije, bo pokazal, kateri vidiki knjige so se spremenili, nadgradili ali izboljšali v spletnih oblikah komunikacije, kateri pa so knjigi lastni in ohranjajo svojo veljavo tudi v dobi medmrežja.
Keywords: Google books; medmrežje; spletna komunikacija; referenčna literatura; računalniško branje; sistem za upravljanje z vsebinami; novomedijska literatura; kibertekst