Total positivity of Toeplitz matrices of recursive hypersequences - Došlić, Tomislav (Ars mathematica contemporanea, 2019)
Predstavimo nov razred totalno pozitivnih Toeplitzevih matrik, sestavljenih iz nedavno vpeljanih hiperfibonaccijevih števil ?$r$?-te generacije. Pokažemo, da so vsa zaporedja ?$F_n^{(r)}$? hiperfibonaccijevih števil ?$r$?-te generacije log-konkavna za ?$r \ge 1$? in dovolj velike ?$n$?.
Keywords: Hankel matrix; Hankelova matrika; hiperfibonaccijevo zaporedje; hyperfibonacci sequence; log-concavity; log-konkavnost; Toeplitz matrix; Toeplitzova matrika; total positivity; totally positive matrix; totalna pozitivnost; totalno pozitivne matrike