Simfonična ustvarjalnost Rista Savina - Barbo, Matjaž (Muzikološki zbornik, 2012)
Simfonična dela predstavljajo izrazito majhen delež Savinovega opusa. Poleg tega jih srečamo na kronološkem obrobju njegovega ustvarjanja. Vendarle njihova primerjava kaže, da se je skladatelj postopoma mojstril tako v oblikovanju kompozicijskega stavka kot v obvladovanju instrumentacijskih postopkov.
Keywords: Savin, Risto; simfonična glasba; slovenska glasba; slovenski skladatelji