Učinkovitost državnih pomoči za majhna in srednje velika podjetja v Sloveniji - Murn, Ana (Teorija in praksa, 2009)
Državne pomoči, ki so namenjene majhnim in srednje velikim podjetjem, sodijo v zvrst priporočljivih pomoči države, saj so usmerjene k načrtnemu odpravljanju tržnih nepravilnosti in podpiranju razvoja tistih podjetij, ki predstavljajo najbolj dinamičen del podjetništva in gospodarstva nasploh. Prav zaradi tega imajo države razvite različne mehanizme, ki spodbujajo podjetništvo ter rast in razvoj majhnih in srednje velikih podjetij. Državne pomoči za majhna in srednje velika podjetja so se tudi v Sloveniji izkazale za ene izmed najbolj učinkovitih namenov pomoči, saj so uspele povečati zaposlenost, prodajo in produktivnost v podjetjih - prejemnikih pomoči. Enako lahko rečemo tudi za učinkovitost glede na vložena sredstva.
Keywords: Mala podjetja; Small entreprises; Government aid; Državna pomoč; Effectiveness; efficiency; Učinkovitost; Slovenia; Slovenija; podjetja; majhna podjetja; srednja podjetja; financiranje