Arhitektura paviljonov na svetovni razstavi leta 1925 - Slivnik, Lara (AR. Arhitektura, raziskave, 2004)
Pričujoči članek je nastal kot del raziskave z naslovom Arhitektura svetovnih razstav v Parizu, v kateri so obravnavane konstrukcijsko ali arhitekturno zanimivejše zgradbe z vseh osmih pariških svetovnih razstav. V članku je podrobneje predstavljena svetovna razstava leta 1925 in dva paviljona: Le Corbusierjev paviljon L'Esprit Nouveau in sovjetski paviljon arhitekta Melnikova. Članek je razširjen s komentarjema dveh slovenskih arhitektov, Ivana Vurnika in Janka Omahna, ki sta si ogledala razstavo leta 1925 in z razmišljanji obeh avtorjev o vplivu svetovne razstave na sodobno arhitekturo.
Keywords: architecture; arhitektura; svetovne razstave; razstavni paviljoni; funkcionalizem; Pariz