Towards an institutional view of mapping corporate social responsibility meanings - Golob, Urša (Teorija in praksa, 2011)
Prispevek obravnava družbeni pomen družbene odgovornosti podjetja (DOP) v luči aktualne gospodarske krize v Sloveniji. Cilj prispevka je oblikovati semantično vsebino DOP in zajeti asociacije, ki jih posamezniki povezujejo s tem konceptom ter jih postaviti ob bok predefiniranim razumevanjem, ki so pogosto osnova za raziskovanje percepcij o DOP. Pri raziskovanju smo uporabili semantično analizo omrežij prostih asociacij DOP. Rezultati kažejo, da družbeni pomen DOP odraža predvsem poslovno odgovornost, kar kaže na implicitni značaj pomena DOP.
Keywords: Družbena odgovornost; Social responsibility; Institucionalizem; Institutionalism; Network analysis; Analiza omrežij; Slovenia; Slovenija; podjetja