TELDOM: mednarodno omrežje za diagnostiko pigmentnih sprememb kože - Bartenjev, Igor (Radiology and oncology (Ljubljana), 1999)
TELDOM je naslov projekta, ki predvideva razvoj računalniške infrastrukture, ki bo zagotovila kvalitetno, uporabniku dostopno in preprosto uporabno modernoin natančno diagnostiko pigmentnih sprememb kože v ambulanti družinskega zdravnika. Digitalni posnetki, ki jih bo ta napravil, bodo po omrežju varno preneseni v specializirano ustanovo, kjer bodo postavili diagnozo in odgovor posredovali v zdravnikovo ambulanto. TELDOM bo omogočil tudi tesnejši kontakt med specialistom in družinskim zdravnikom in širjenje znanja iz specializiranih centrov na periferijo.
Keywords: Computer communication networks; dermatologija; Diagnosis; diagnostika; družinska medicina; Family practice; kožne spremembe; Nevus, pigmented; pigmentni nevusi; računalniška mreža