Igra v judo vrtcu - Stavrev, Vesna (Šport (Ljubljana), 2014)
Program judo vrtca temelji na prepletanju različnih gibalnih nalog, ki jih izvajamo v igralnih oblikah. V program vključujemo komplekse gimnastičnih vaj za ogrevanje, osnovne gimnastične elemente, naravne oblike gibanja, elementarne igre, borilne igre, igre poslušanja, igre navajanja, spoznavanja in zaupanja, igre za telesni kontakt ter igre za umirjanje. Z ustreznim pristopom pozitivno vplivamo na vsa področja otrokovega razvoja - telesno, gibalno, spoznavno, čustveno in socialno.
Keywords: borilne veščine; borilni športi; child; combat sports; gibalne igre; judo; judo basics; judo kindergarten; martial arts; movement games; osnove juda; otroci; predšolski otroci; preschool children; sport; šport; športna dejavnost; vrtec